25 Şubat 2003
Ankara, 25 Subat 2003
BASIN AÇIKLAMASI
KÜLTÜR BAKANI SAYIN HÜSEYIN ÇELIK’IN KÜLTÜR VE TABIAT VARLIKLARINI KORUMA KURULLARI ILE ILGILI UYGULAMALARINI DO?A VE KÜLTÜR MIRASIMIZIN GELECE?I AÇISINDAN KAYGI VERICI BULUYORUZ.
Mimarlar Odasi Merkez Yönetim Kurulu üyemiz, Trabzon Kültür ve Tabiat Varliklari Koruma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cengiz ERUZUN ve Mimarlar Odasi önceki dönem Baskani, Mugla Koruma Kurulu Üyesi Oktay EKINCI’nin üyeliklerinin sona erdirilmesi ve açiklanan biçimi ile gerekçeleri, zaten yetersiz olan, doga ve kültür degerlerimizi koruma politikalarinin gelecegi konusunda ciddi kuskular yaratmaktadir.
Kuskusuz, Kültür Bakanliginin da varlik nedeni olan doga ve kültür mirasimizin korunmasi, yasatilmasi ve gelistirilmesi, bu mirasi temel alan ekonomi politikalar, saglikli isleyen, sürekliligi olan kurum ve kuruluslar, fedakar ve nitelikli kadrolarla mümkündür.
Ülkemizde onyillardir sürdürülen ekonomi politikalari yalnizca doga ve kültür mirasimizi degil, toplumsal yapimizi ve degerlerimizi de erozyona ugratmistir, ugratmaktadir.
Gelismis ülkelere göre, son derecede kisitli olan Kültür Bakanligi bütçesi içinde, araçsiz, gereçsiz, kadrosuz ve kurumsal yapilanma isleyis açisindan da yetersiz olan Koruma Kurullarinda, fedakarca çalismis ve çalismalarinin degeri kamuoyunca da bilinen kurul üyelerinin görevden alinmasini, doga ve kültür degerlerine, çikarlari için saldiranlarin yaninda yer alan bir davranis olarak görüyoruz.
Umuyoruz ki bu görevden alinmalar, binlerce yildan ve kusaklardan bu yana süzülüp gelmis doga ve kültür mirasimiza, kisa vadeli çikarlari için saldiranlara güç ve yol vermesin.
Umuyoruz ki daha verimli ve saglikli kültür politikalarinin gelistirilmesinin önü tikanmasin.
Kültür Bakanligi’ni kurullarla ilgili kararlarini gözden geçirmeye, doga ve kültür mirasimizin korunmasinda fedakarca çalisan üyelerimize vefali davranmaya çagiriyoruz.
Bu icerik 1092 defa görüntülenmiştir.
|